RSS

Misogin

05 Mar

Acum aproape un an cineva mi-a aratat un clip pe youtube “discursul unui misogin ” se numea parca, in care un barbat porcaia femeile in fel si chip si avand in vedere ca ne aflam in perioada in care se sarbatoreste feminitatea m-am hotarat sa scriu despre acest discurs misogin.

Mi-a parut de prost gust sa postez clipul care ma enerveaza si pe mine asa ca am recurs la copierea continutului, in felul acesta fiecare fata poate sa citeasca fragmentul cu dulcea ei voce mentala.

Am facut putina cercetare in domeniu si fragmentul incriminat face parte dintr-o piesa de teatru foarte interesanta, numita Decalogul dupa Hess. (pentru concluzii, scrol pana la final)

“Femeia, ca si evreul, e un produs secundar al evolutiei umane. Ca si tiganul, iubeste muzica, dar numai in masura in care acea muzica ii permite sa danseze. Creierul femeii, ca si al negrilor, este cu cel putin o treime mai mic decit al barbatului. Femeia nu este la fel de puternica, de inalta, de abila ca barbatul. Femeile nu vor putea practica niciodata anumite meserii, ele nu vor putea fi niciodata mineri, piloti de avioane, soferi de curse, nici macar bucatari profesionisti. Oricit de bine ar gati o femeie, barbatii sint cei mai mari bucatari, asta se stie. Femeile nu au ce cauta in arta. Femeile nu stiu nici sa scrie, nici sa picteze, nici sa compuna muzica, decit la nivelul lejer al intretinerii unui mediu placut in casele lor. Femeile ar trebui tinute in casa. Ele sa-si vada de educatia copiilor lor, desi cei mai mari educatori, tot barbatii au fost. Femeile sint incapabile de abstractizare.

Femeia este facuta numai pentru procreare, asta se vede clar din dispozitia anumitor organe in trupul ei. De aceea, femeile sint stapinite de sentimente, pe cind barbatii – de ratiune. Femeile iubesc sexul, de aceea nu trebuie lasate sa exagereze. Femeile, ca si ciinii, trebuie tinute la respect cu mina forte. Ca si ei, ele trebuie dresate de mici. Fetitele, mai ales, sint niste animale foarte periculoase. Nu va lasati fermecati de dragalasenia lor. Se vor transforma in niste mutanti, circotase, rele de gura, cicalitoare, se vor ingrasa si le va creste par pe fata lor cea astazi atit de dulce, sinii le vor cadea si vor face varice. Trebuie sa vedeti in orice fetita, femeia care va deveni nu peste mult timp.

Din pacate insa, statistic vorbind, femeile traiesc mai mult decit barbatii. Asta mai ales fiindca femeile nu se sinucid aproape niciodata. Ele nu sint capabile sa asimileze valoarea, nu stiu ce inseamna curajul, demnitatea, onoarea, discretia, modestia, controlul, fermitatea, munca, suferinta. Femeile nu sufera, ele mimeaza suferinta. De aceea, spre deosebire de barbati, stiu foarte bine sa plinga.

Femeile ar trebui inchise in rezervatii. Ar trebui hranite, ajutate sa se dezvolte, aduse in conditii bune pina la o anumita virsta, ideala procrearii. Pe urma, pe la 40-45 de ani, odata ce si-au terminat menirea, ele ar trebui eutanasiate cu blindete. Orice barbat ar merita sa aiba in patul lui, tot timpul, femei intre 15 -30 de ani. Cele peste 30 ar fi date barbatilor care nu mai pot procrea, ca sa se mai distreze si ei cu ceva. Nici o femeie peste 40 de ani nu merita sa mai traiasca. Ele nu aduc decit nefericire barbatilolor lor si ii impiedica sa traiasca linga exemplare tinere ale speciei.

Femeile nu se deosebesc intre ele. Nu conteaza ce alegi, pina la urma tot acolo ajungi. De aceea, n-are nici un rost sa preacurvesti.”

Bun, sunt curios cine a ajuns pana la final cu lectura.

Ma gandeam, … barbatul nu intra sub incidenta lui Hess (personajul principal care debiteaza aceste idei) asa ca barbatul nu va putea resimti acest text ca ofensator. Pe mine m-a facut sa zambesc la inceput si mi-a produs o grimasa ciudata la sfarsit, nimic mai mult.

Dar tu, femeia, cum te simti? Sa ne imaginam ca nu e doar dramaturgie? Cum te simti in fata animalizarii femininului din tine?

Cum te simti in fata unui barbat care te reduce, care iti neaga insusirile pentru simplul fapt ca esti altfel, pentru anatomie si fiziologie?

Sunt curios…. sunt curios ce gust se regaseste de cealalta parte a misoginismului.

Totusi este dramaturgie asa ca toate cele,  nu merita puse la suflet.

Si dramaturgul e o femeie (Alina Nelega Cadariu), deci cei mai buni misogini sunt femei?

Am incercat prea devreme o gluma?

Vreau sa sfarsesc pe o nota elogioasa la adresa femeilor:

cu profund respect, mereu al vostru semidoct

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on March 5, 2012 in teatru

 

2 responses to “Misogin

 1. Samira

  March 11, 2012 at 5:49 pm

  De mii de ani suntem conduse de mai mult inzestrati barbati, si ce bine ne merge 🙂 cu exceptia a catorva miliarde de oamenii omoratii in razboie purtate uneori doar din orgoliu(masculin).
  Defapt barbatii sunt niste animalute care trebuie dresate , nimic mai mult ….veriga lipsa pe scara evolutiei : ) ) (daca as crede in darwinism).

   
 2. semidoctu'

  March 14, 2012 at 10:43 pm

  foarte tare, imi place ce ai scris, in acelasi timp imi doresc sa nu cred ce spui… Interesant sentiment ))

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: