RSS

Papa si facebook

26 Oct

      Prima data cand am auzit, am crezut ca e un banc, adica ma gandeam ca daca cineva vorbeste despre Papa si facebook trebuie sa urmeze o poanta, totusi se pare ca nu e sau poanta inca nu m-a ajuns.

       Papa Benedict al XVI lea a binecuvantat retelele de socializare dar a atras atentia asupra faptului ca interactiunea virtuala nu poate si nu trebuie sa o inlocuiasca pe cea reala. In mesajul intitulat “Truth, Proclamation and Authenticity of Life in the Digital Age,” Suveranul pontif invita crestinii sa participe responsabil la aceasta oportunitate reprezentata de retelele de socializare, in acelasi timp recomandarea e ca relationarea in cadrul respectivelor retele sa fie onesta si deschisa.

     Un mesaj foarte bun, probabil ar fi necesar si un mesaj care recomanda utilizarea retelelor de socializare moderat sau intelept daca vrem sa abordam un mesaj mai putin laic. Situatia seamana totusi cu un film american de actiune in care la final, dupa ce totul e rezolvat, apare politia. Crestinii sunt deja pe facebook, biserica e deja pe internet astfel o invitatie oficiala pare de prisos. Nu?

    Sau poate asistam la o dezlegare, dezlegare la socializare virtuala, oricum ar fi, probabil lucrurile nu se vor opri aici. Deaj exista un site numit Pope4you prin care userii sunt legati de Vatican prin facebook, youtube si aplicatii pentru iPhone intrebarea mea este: ok, si in continuare?

    O sa isi creeze Papa profil facebook si daca da o sa concureze cu Tila Tequila la titlul de profil cu cei mai multi prieteni? O sa poti sa il ai prieten pe Papa, o sa dea commenturi si daca da, o sa le dea in toate limbile? O sa poata fi taguit in poze, o sa poti da Like le cuvantarile lui?

Poate exagerez, adevarul e ca a fost doar un mesaj, o luare de pozitie, nimic mai mult. Internetul si retelele aferente sunt mijloace, de ce nu s-ar folosi si biserica de ele? Poate in felul acesta o parte din latura adictiva a facebookului va molipsi latura spirituala a enoriasilor.

Nu e spiritualitatea prea abstracta pentru a spupravietui lansarii in eter?

                         Nu cred ca reteaua de socializare e un lucru rau si nu am decat respect pentru biserica, dar nu e mediul acesta de socializare prea profan pentru ceva sacru?  . Fiti liberi sa va spuneti parerea.

Cam asta am avut de comentat.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 26, 2011 in anturaj

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: